kySt


Plastik har længe været standarden for vores industrielle produktion. Dets evner til at holde, er skyld i at det nu er over alt. Særligt hober det sig op i havet. Men hvad hvis der fandtes en løsning i det selvsamme ocean, der er så truet? Fra noget så simpelt som tang? Tang kan nemlig mere end blive rullet om en klump ris med laks. Det er faktisk en af naturens mest forunderlige ressourcer og kan udnyttes i anvendelige materialer, hvor en naturligt nedbrydelig form for bioplast er én af dem.

Dette projekt er min bacheloropgave. En del af motivationen bag denne opgave ligger i min interesse for packaging design, samt hvordan man kan tænke bæredygtige emballageløsninger. Den anden del ligger i, at da jeg var i gang med at idegenererer på min opgave, udmeldte Coop deres lukning af Irma kæden. Når jeg så på den respons som pressemeddelelsen fik på nettet, så jeg at mange gamle Irma kunder sagde at Coop er i gang med at svigte Irmas værdier om klima og miljø omtanke.

Mød Kyst. Kyst er en nyt fiktive subbrand for Coop som laver fødevareemballage, der er skabt med henblik på at kunne forsvinde af sig selv. Alle materialer der bliver brugt på og i disse emballager er lavet udelukkende på nordiske bæredygtigt tang. Alle emballager er derfor bionedbrydelige og kan sikkert kommes i dit madaffald. Kyst tror på at tangemballager kan være begyndelsen på en plastik forandring og vaneomstilling hos forbrugerne mod den grønne omstilling. Ved at præsentere tang som et positivt bæredygtigt alternativ til plastik, vil Kyst gøre det nemmere for forbruger, at forholde sig miljøbevidst til emballagerne i supermarkedet og derhjemme.